skip to Main Content

Auto
Rijles & theorie

Tijdens de rijlessen rijd je altijd in dezelfde auto, ook tijdens het examen. Zowel theorie als praktijk komen aan bod, om het verkeersinzicht te bevorderen. We begeleiden je tijdens de lessen in diverse verkeerssituaties naar zelfstandig bestuurder.

Rijschool XLR8 Goes auto rijbewijs en Rijlessen

Je mag pas op voor je tussentijdse toets of praktijkexamen als je in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat. Het is belangrijk dat je op tijd start met het leren voor je theorie. Niet alleen omdat je dan voorkomt dat je extra lessen moet rijden omdat je je theorie nog niet hebt gehaald, maar vooral omdat er belangrijke zaken behandeld worden die je tijdens de praktijklessen ook tegen zal komen. Denk bijvoorbeeld aan de betekenis van de borden en tekens op de weg, gevaar herkenning en diverse voorrangssituaties.

Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR.

Wij werken met iTheorie waarbij zowel online als uit een boek geleerd kan worden.

Klik op de titel “THEORIE“ voor meer informatie over theoriepakketten.

2TODRIVE

Voordat je examen doet kun je alvast je begeleiderspas aanvragen. Hierop mag je maximaal 5 begeleiders zetten. Deze begeleiders moeten minimaal 27 jaar zijn en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs. Als jij bestuurder bent, dan moet altijd 1 van die begeleiders naast jou zitten op de bijrijdersstoel. je mag je rijbewijs pas aanvragen bij de gemeente als jij je beleiderspas kunt laten zien. Het aanvragen van een begeleiderspas duurt ongeveer 10 werkdagen. Dus wacht hiermee niet te lang.

Klik hier “2TODRIVE“ voor meer informatie over 2toDrive.

Back To Top