skip to Main Content

Motor
Rijles & theorie

Als motorrijder ben je een kwetsbare bestuurder. Daarom train je tijdens je motor rijles/theorie jouw voertuigbeheersing en verkeersinzicht.

Rijschool XLR8 Goes Motorrijbewijs en theorie

Lessen

Als motorrijder ben je een kwetsbare bestuurder. Daarom train je tijdens je motor rijles/theorie zowel jouw voertuigbeheersing als jouw verkeersinzicht. Tijdens de lessen krijg je begeleiding van een ervaren instructeur. Hij helpt jou met tips en trucs op weg, zodat ook jij straks veilig kunt genieten van de vrijheid op de motor.
Om je motorrijbewijs te halen kun je kiezen voor losse lessen, een pakket of een driedaagse. Voor de driedaagse is een intake verplicht.

Examen

Om je motorrijbewijs te halen, moet je twee verschillende examens afleggen.

AVB: Algemene Voertuig Beheersing
Het eerste examen wat je aflegt is het AVB-examen. Tijdens dit examen wordt de voertuigbeheersing getest door middel van een aantal oefeningen. Zo moet je kunnen lopen en parkeren met de motor en bijzondere verrichting met lage en met hoge snelheid kunnen uitvoeren. Ook train je het remmen en stoppen.

AVD: Algemene Verkeers Deelneming
Tijdens dit examen laat je zien dat je begrijpt hoe je als motorrijder aan het verkeer moet deelnemen. Omdat je een kwetsbare weggebruiker bent, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten in het verkeer, zoals het vermijden van gladde weggedeelten en je plaats op de weg. Tijdens het examen rijdt je instructeur mee met de examinator in de volgauto en geeft, net als tijdens de les, via de communicatie-apparatuur de aanwijzingen.
Kleding

Tijdens de motorrijlessen is het verplicht om beschermende kleding te dragen. Dit is voor je eigen veiligheid. De rijschool heeft broeken, jassen, handschoenen en helmen in verschillende maten. Hiervan mag je gratis gebruik maken. Als je een helm van ons leent, dan ben je wel verplicht om een helmmutsje te dragen in verband met de hygiëne. Hoge schoenen zijn verplicht tijdens de rijles en het examen.

Back To Top